Kaizers Orchestra – Berns, Stockholm 16/3

Mötte upp Camilla efter en hård dag på jobbet. Därefter följde en väldigt lång promenad letandes efter ett ATG-ombud så jag kunde hämta min biljett. Visade sig finnas på NK, fem minuter från Berns. Men annars gick det bra. Gick sedermera in på Berns runt kvart i sex (insläpp 20) eftersom det var öppet upp till restaurangen, och hängde utanför entrén till stora salen där spelningen skulle vara. Träffade lite trevliga norskor också och pratade med dem 🙂

SEDAN ett insläpp som var precis så traumatiskt som de flesta Kaizersinsläpp verkar bli. Massor av folk köar utanför dörren in till stora salen, eftersom det är bra mycket trevligare än att köa utomhus. Då visar det sig att vi måste gå ut för att scanna våra biljetter, och sen gå in igen. Jag går helt sonika fram längst fram eftersom jag och Camilla varit där längst. Vaktmänniskan får ett bryt.
“NEJ!”
“Jo, jag har köat sen kvart i sex, då var ingen annan här och alltså…”
“Jaha?! Så ni brukar göra såhär? Bara gå in och ställa er? Ni skulle köa utanför!”
“Ja, om dörren är öppen och INGEN av de som jobbar här säger till oss så är det väl förihelvete klart att vi går in och..!”

Längre hann jag inte för då hade vakten som stod däruppe när vi köade redan scannat min biljett, gett mig min stämpel och sagt att jag kunde gå tillbaka. Ställde mig längst fram vid dörren med Camilla och norskorna och promenerade sen in och ställde oss längst fram. Hur svårt ska det vara.

Inget förband den här gången, en liten, men väldigt djup scen, mattor överallt på scenen och en lokal som passade dem väldigt bra. Så sett gillar jag Berns. De lyckades dessutom med ljudet den här gången! Spelningen i sig var bra. Jag har sett mycket bättre, men den var rätt… mysig. Kändes som en vardagsrumsspelning på något sätt, de körde sitt race och haha, verkade inte bry sig nämnvärt om hur det gick eller om publiken. Det gör mig dock inte så mycket eftersom det var hemma i Stockholm och jag vet att jag kommer se dem fler gånger.

Fick dessutom höra ‘Blitzregn Baby’ live för första gången, väldigt nice! De körde ‘Jævel av en Tango’ precis som i Köpenhamn och ‘de gamla vanliga’. Märkligt upplägg dock, ‘Ompa til du dør’ redan som tredje låt?
Dock var ju kvällens höjdpunkt när hela (och jag menar HELA) Berns drar igång ‘Helan går’ när Janove ska ta en shot som inledning till ‘Hjerteknuser’. Inkl. ‘och den som inte helan tar…’. Ah, bandets miner. Helt oslagbart. Särskilt som vår käre Janove verkade mäkta upprörd att vi tog lite uppmärksamhet från honom.

Så efter en fin konsert (bortsett från de vanliga idioterna som skriker ‘BRYNE!’ i ett) bar det av hemåt med svinigt ont i fötterna och en trötthet som inte var av denna värld. Har sällan sovit så gott. Och ja, jag kommer se dem igen. Och igen.
Ja, och Kaizersdokumentär blir det också tydligen! Blir spännande att se vad de intervjufrågorna kommer handla om.

Advertisements

One response to “Kaizers Orchestra – Berns, Stockholm 16/3

  1. I thought I’m going too far with 4 Kaizers Orchestra’s gigs in 3 different countries during last year but now when I know I’m not alone I feel even more loony! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s