Sjöslaget 2011, Nyköping (Plan Three m.fl)

Efter ett snabbt stopp i Nyköping där jag blev upphämtad av Michan och det rullande vandrarhemmet Bosse (världens bästa Toyota) kom vi via en väldigt fin sommarväg fram till Nävekvarn där Sjöslaget skulle hållas. Parkerade lägligt snett bakom Ninetonebussen (måste ju hålla koll?) och fantastiskt nära festivalområdet.

Efter lite picknick (inne i bilen, hej störtregn) och lite cider var det vid fyratiden dags för Treadstone som jag ju såg för inte alls särskilt länge sedan på Putte i Parken. De var lika bra som då, men ljudet var ännu bättre! De låter fortfarande väldigt mycket som Foo Fighters. I like it.

Sedan drog vi (som vanligt) tillbaka till bilen en snabbis för lite musik och cider. Och strax efter kl17 var det äntligen dags. Plan Three. Som jag längtat. De spelade innan Rock n Roll Allstars vilket kändes lite… märkligt. Men även det fick ju sin förklaring senare (ehehh). Hur var spelningen då? Åh. Det går inte riktigt att beskriva. Har bara sett dem tre gånger tidigare i år och knappt lyssnat på skivan (den går varm nu dock, kan jag lova) och mellan gångerna glömmer jag bort lite av magin. Men sen kliver de upp på scen och allt kommer tillbaka. Särskilt denna gången. För de var helt otroliga. Nya trummisen kan vara något av det bästa som hänt dem, nya låtmaterialet är fantastiskt.
Och att se dem med Michan igen var härligt. Båda lika tårögda under ‘Be Still My Heart’, båda lika överlyckliga när de spelade ‘Save Me’. (Som borde spelas på ALLA livespelningar. Så bra är den. Särskilt live.)
Grymt!


Tillbaka mot bilen efter spelningen, fick även sagt hejdå till pojkarna som (såklart) skulle hem till Stockholm. Tror vi fick fram att det var en otroligt bra konsert åtminstone. Sedermera dags för Rock n’ Roll Allstars och de var precis lika party som vanligt. Så party att jag var tvungen att köpa en t-shirt efter spelningen. Duger väl som betyg? 😉 Funderar på att göra om den till århundradets mest tacky t-shirt, men vi får se hur det blir.


Nu väntade en lång, lång paus innan Corroded skulle spela. Så det blev mer dricka, prat, påhälsning backstage (och, ännu mer dricka), snack med Allstarsen, uppätande av Bjarnes chips (men inte citrongodisarna) och vi var även efter ett tag rätt förundrade över att Corroded inte spelat än. Men tillslut var det dags. Alkoholintaget bevisas i de inte särskilt fokuserade bilderna (och det inte särskilt fokuserade minnet av spelningen, de spelade vilka låtar?). Vi lyckades visst inte ens stå på rätt ställe under spelningen. Ber så mycket om ursäkt, vi bättrar oss till på fredag när det är dags för Pretzeltown i Södertälje!
Sedan blev det inte vandrarhemsefterfest utan sovdags i Bosse. Lika bra det tror jag, haha.
Slutord om Sjöslaget:
BÄTTRE ÄN METALTOWN.

Nu sitter jag här, lyssnar på gamla Plan Threelåtar och ser fram emot Helgeåfestivalen i Knislinge 27aug. Med Corroded och Treadstone bland andra.
Och Plan Three för 35e gången gillt.
Det kan bara bli awesome ❤

Plan Three – Came to See

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s