Kaizers Orchestra, Store Vega 8/4

Ja, ett inlägg om hur jag kom till Köpenhamn finns ju redan, så vi hoppar det.
Jag skrev att jag skulle lägga upp bilder, men det blev visst inga tagna. Mor hade kameran uppe väldigt länge men tydligen inte för att ta kort. Hon sa förstås att hon tagit kort, meneh… Ja. Jag ska köpa mig en kamera helt enkelt.

Nåväl. Stressade bara lite och kom till kön vid kvart över fyra. Inte en själ där, såklart. Följde efter lite övertalning med mamma på stan lite till, men kunde inte hålla mig och var tillbaka utanför Vega vid 17-17.30. Då var det hela EN person där. Strax efter kom Mia. Strax efter det kom mor tillbaka med en filt till mig, MYCKET trevligt. Särskilt eftersom jag inbillat mig att det skulle vara vår i Köpenhamn och alltså borde räcka med tunna strumpbyxor. Stormvindarna höll inte med.

Sedan var det ett förfärligt insläpp. Var borta och gömde undan filten när de öppnade dörrarna (2min för tidigt, har det någonsin hänt förut?) och med andra ord helt oförberedd på hänga in jackan, som mamma inte kunde ta då eftersom hon inte var där. Uppför trapporna, ska precis in genom dörrarna till scenen, men då stängs de. I över en timme. No stress. Sedan öppnar de en annan dörr först. Samtidigt som de öppnar dörrarna på andra sidan lokalen. Höll på att välta en person med lillfingret så som jag rusade.

Sedan var det ett förband som jag knappt minns eftersom jag var orolig för vart mamma var (inte bara för att hon skulle missa, men även för att hon var sjuk och risken för sjukhus fanns och hon gick inte att få tag på). Sedan var det Bernhoft. Bästa spelningen jag sett med honom hittills. Fantastiskt. Publiken var enligt mig inte lika bra som i Vega, men det gjorde ingenting.
Bernhoft efter 00:15, videomedley. I övrigt vill jag minnas att jag stod precis till höger om personen som filmade. Förstår att ni ville veta det.

Sedan var det Kaizers. Jag funderade på att gå från Vega och leta efter mamma på hotellet, men såg då till min stora lycka att hon lyckats ta sig till spelningen trots allt. Ledsen i hjärtat över att hon missade Bernhoft, men Kaizers blev det iaf.
Janove klappar in ‘En For Orgelet, En For Meg. Han lär sig.

De rev av en grym spelning. Inte den bästa av setlists, men jag hade väldigt roligt. Dock bytte de ut ‘Diamant Til Kull’ mot ‘Sju Bøtter Tårar Er Nok, Beatrice’, vilket inte är ett dugg okej. Jag kompenserade genom att sjunga med mycket allvarligt under verserna och dansa som ett fån under refrängerna. Förlåt alla blodfans, jag ska genast bli mer seriös (aha.. aha). När de drog igång ‘Hjerteknuser’ mindes jag Göteborg och drabbades efter två toner av ett så hysteriskt skrattanfall att tårarna rann och folk omkring frågade hur jag mådde. Det gick inte över. Stod med andra ord gapskrattade alla på scen rakt i fejjan från andra till sista ton. Blandat med headbanging och annat. Apropå seriöst.

De fick dock sin hämnd under ‘Kontroll På Kontinentet’ när jag plötsligt fick en lång sko i ögat eftersom Terje tydligen skulle stagediva och ha sig. Janove kom snart efter. Han gjorde mig dock glad genom att sedan dra långt till höger på kravallstaketet för att putta på Terje (?). Men tro fan, självklart ska han sedan spatsera tillbaka och ställa sig först på min hand, sedan på min axel. Go Away.
Sen försvann han ut i publiken. Nån minut senare kommer ett par vakter fram som jag snällt frågar om jag kan få plektrumet som ligger framför mig och lite vatten. Får jävligt sura blickar och sedan en Janove i bakhuvudet. De var visst fortfarande ute i publiken ja. Hoppsan.

I övrigt, publiken var grym varje gång bandet lämnade scen. Finns inget som när Vegas golv gungar. Såg också den bästa liveversionen av ‘KGB’ hittills, jävligt bra. Annars kanske inte helnöjd, fick varken höra ‘Katastrofen’, ‘Bak et Halleluja’ eller ‘170’. Istället avslutade de med ‘Die Polizei’ som inte gjorde sig i närheten av lika bra som i Oslo. Men allt i allt en jättebra konsert och glad publik och glada bandmedlemmar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s